fbpx
Κατασκευή ιστοσελίδας Άνδρος

6 βασικά σημεία για μια αποτελεσματική κατασκευή ιστοσελίδας

Όταν αναφερόμαστε στην κατασκευή ιστοσελίδας, ουσιαστικά μιλάμε για την διαδικτυακή παρουσία μιας επιχείρησης. Η επιχείρηση αυτή μπορεί να έχει σαν αντικείμενο την πώληση υπηρεσιών ή αγαθών και πρωταρχικό στόχος για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας είναι η προσέλκυση πελατών. Για το λόγο αυτό πρέπει να είναι επιτυχημένη και για να είναι επιτυχημένη πρέπει να είναι πρωτίστως αποτελεσματική. Αποτελεσματικότητα σημαίνει πελατολόγιο, απόδοση και αύξηση της κερδοφορίας.

Τα 6 βασικά και εξίσου σημαντικά σημεία που λαμβάνουμε υπ’ όψιν στην κατασκευή ιστοσελίδας είναι:

  • Χρόνος φόρτωσης
  • Σαφήνεια
  • Call to action
  • Ευκολία ολοκλήρωσης
  • Περιεχόμενο και βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης
  • Σωστή προβολή σε όλες τις συσκευές

Χρόνος φόρτωσης της ιστοσελίδας | Page Speed

Ο χρόνος φόρτωσης είναι ο χρόνος που χρειάζεται η ιστοσελίδα να εμφανιστεί στον επισκέπτη. Ο χρόνος φορτώματος στην κατασκευή ιστοσελίδας είναι πολύ σημαντικός γιατί για κάθε δευτερολέπτο που αργεί να φορτώσει η ιστοσελίδα μας χάνουμε ένα ποσοστό των επισκεπτών μας. Κακά τα ψέμματα, όλοι όταν πλοηγούμαστε στο διαδίκτυο, είμαστε ανυπόμονοι από την φύση μας και θέλουμε να βρούμε αυτό που ψάχνουμε άμεσα. Αν κάποια σελίδα μας λοιπόν μας καθυστερεί θα πάμε στην επόμενη σελίδα στην επόμενη σελίδα.

Μια αργή οστοσελίδα, εκτός από το μεγάλο αντίκτυπο στην εμπειρία του χρήστη και την απώλεια επισκεπτών, επηρεάζει επίσης την κατάταξη στη Google και τις μηχανές αναζήτησης. Υπάρχουν αρκετές τεχνικές βελτιστοποίησης που εφαρμόζουμε. Ενδεικτικά αναφέρουμε ως πρωταρχικό την ελάφρυνση της σελίδας από οποιοδήποτε περιττό περιεχόμενο που δεν προσφέρει στην εμπειρία του χρήστη, το Cashing το οποίο ουσιαστικά είναι η αποθήκευση των σελίδων σε προσωρινή μνήμη ώστε να εμφανίζονται στον χρήστη σε μηδενικό χρόνο, η σωστή δομή του κώδικα και η βελτιστοποίηση του μεγέθους των αρχείων εικόνας που περιέχει η σελίδα.

Σαφήνεια σχετικά με το τι προσφέρει η ιστοσελίδα

Η σαφήνεια είναι ένα μεγάλο αγκάθι στην κατασκευή ιστοσελίδας. Σαφήνεια επί της ουσίας σημαίνει ότι ο επισκέπτης μιας ιστοσελίδας, χωρίς να χρειάζεται να σκεφτεί και σε ελάχιστο χρόνο, να καταλάβει τι προσφέρει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Να το καταλάβει αμέσως χωρίς να χρειάζεται να ψάξει ή να σκεφτεί τι υπηρεσίες ή προϊόντα προσφέρει η συγκεκριμένη επιχείρηση. Λειτουργούμε πάντα για τον απλό χρήστη και όχι τον ειδικευμένο χρήστη χρησιμοποιώντας όρους και λέξεις κατανοητούς από όλους. Στην σαφήνεια μιας ιστοσελίδας πρωτίστως συμβάλει το design και η δομή.

Η κατασκευή ιστοσελίδας σήμερα πρέπει να χαρακτηρίζεται από την σαφήνεια και την απλότητα (Clean cut design). Στόχος να απεικονιζει άμεσα και απόλυτα την πραγματική ταυτότητα της επιχείρησης, του προϊόντος ή της υπηρεσίας και το τι μπορεί να κερδίσει ο επισκέπτης από την ιστοσελίδα. Με μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή ιστοσελίδας και το web design, μπορούμε να μπούμε γρήγορα στο πετσί του ρόλου, δημιουργώντας την κατάλληλη εικόνα της επιχείρησης σας. Η σαφήνεια στην κατασκευή ιστοσελίδας είναι ένα από τα βασικα στοιχεία για ένα καλό Ποσοστό Μετατροπής των επισκεπτών σας σε πελάτες (Conversion Rate) και την ελαχιστοποίηση του Ποσοστού Εγκατάλειψης των επισκεπτών.

Call to action

Στην κατασκευή ιστοσελίδας το Call to Action, είναι η προτροπή του χρήστη στο να εκτελέσει μια συγκεκριμένη ενέργεια. Ένα από τα βασικότερα λάθη που συναντάμε σε πάρα πολλές ιστοσελίδες είναι η έλλειψη του Call to Action. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η συμπεριφορά των χρηστών επηρεάζεται άμεσα από τις οδηγίες που τους δίνουμε. Η ύπαρξη Call to Action σε μια ιστοσελίδα κάνει τεράστια διαφορά στο αποτέλεσμα που μπορεί να αποδόσει.

Call to Action στην κατασκευή ιστοσελίδας μπορεί να είναι ένα κουμπί, ένα banner, κάποια γραφικά ή ένα κείμενο που ζητά από το χρήστη για να κάνει κλικ και να συνεχίσει σε μια διαδικασία ολοκλήρωσης του επιθυμητού στόχου της ιστοσελίδας. Είναι ένα πολύ ουσιαστικό συστατικό στην προσπάθεια για την μετατροπή των επισκεπτών σε πελάτες.

Ευκολία ολοκλήρωσης του Call to Action

Ένα ακόμα κρίσιμο σημείο για επιτυχημένη κατασκευή ιστοσελίδας είναι η ευκολία ολοκλήρωσης του Call to Action. Πόσο εύκολο λοιπόν είναι για τον επισκέπτη να ολοκληρώσει την επιθυμητή από εμάς ενέργεια. Το σημείο αυτό έχει να κάνει με το πόσα στοιχεία του ζητάμε να συμπληρώσει σε μια φόρμα επικοινωνίας; Σε πόσα βήματα και πόσα δεδομένα του ζητάμε για να κάνει μια αγορά αν πρόκειται για e-shop. Πόσο ξεκάθαρο είναι αυτό που καλείτε να κάνει; Πλέον αυτό είναι μετρήσιμο. Μπορεί να μετρηθεί με βάση το Conversion Rate ή αλλιώς το ποσοστού μετατροπής των επισκεπτών μιας ιστοσελίδας σε επαφές, κρατήσεις ή αγορές αν πρόκειται για κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα (E-Shop).

Περιεχόμενο και βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης

Ένα από τα σημαντικά επίσης σημεία για την επιτυχημένη κατασκευή ιστοσελίδας είναι το περιεχόμενο σε συνδυασμό με την βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης. Στόχος η υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης και εισροή επισκεψιμότητας. Οι μηχανές αναζήτησης «βλέπουν» κείμενα και από εκεί προκύπτει και το διαδικτυακό ρητό «Content is the king». Η σωστή κειμενογράφηση και παράθεση περιεχομένου είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες κατάταξης. Με την εμφάνιση της ιστοσελίδας σε υψηλότερες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης μειώνουμε σημαντικά τα έξοδα προβολή της ιστοσελίδας.

Σωστή προβολή σε όλες τις συσκευές

Η σωστή κατασκευή ιστοσελίδας επιβάλλει το περιεχόμενο να είναι προσβάσιμο και να προβάλλεται σωστά σε όλες τις συσκευές. Αυτό που λέμε responsive design είναι ουσιαστικά η αυτόματη προσαρμογή της διάταξης και του περιεχομένου της ιστοσελίδας με τέτοιο τρόπο, ώστε να προβάλεται σωστά και ανάλογα με τις δυνατότητες της συσκευής. Κατασκευή ιστοσελίδας που να «παίζει» σε επιτραπέζιους υπολογιστές, laptops, netbooks, tablets και smartphones.

Κατασκευή ιστοσελίδας… ελάτε μαζί μας!

Με πρωταρχικό παράγοντα το χαρακτηριστικό της αποτελεσματικότητας, αντιμετωπίζουμε κάθε project στην κατασκευή ιστοσελίδας. Θέλουμε οι πελάτες μας να έχουν ένα άμεσο και απτό αποτέλεσμα, εφόσον η ιστοσελίδα είναι στο «αέρα». Η ομάδα μας περιμένει την δική σας πρόκληση. Δείτε δείγματα δουλειάς μας και μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία, σχετικά με το project που σας ενδιαφέρει.